Hungaria Classic
2014. 04. 19.

Versenyzők
Eredmények
Galéria

Home || Hungaria Classic || Oldtimer Expo || Oldtimer Sokadalom || Velodrom Millenáris


Hungaria Classic 2014.

Rábaring - Zirc, április 19. (szombat)

 

Az Oldtimer Szuperkupa idei első futama már hosszú évek óta a Rábaringhez kötődik, egy régebbi szál azonban a Zirc melletti Hotel Szépalmához is fűzi. Innen indult 2002 szeptemberében az első hazai 1/100-as verseny, ami akkor Chronoswiss Hungaria Classic névre hallgatott...
Húsvét lévén tartottunk attól, hogy sokan nem fognak eljönni, 40-45 jelentkezőre számítottunk. Voltak lemondások, de szerencsére sokan újoncként dúsították a mezőnyt, így 58 regisztrált párossal, köztük 2-2 osztrák és cseh, illetve egy szerb csapattal vártuk a versenyt. Ideális, napfényes időben gyülekeztünk a pannonhalmi apátsághoz tartozó Viator étteremben a regisztrációhoz. A helyi vendéglátáson kívül külön köszönet Veégh Attiláéknak és a Pödörnek az útravalóul összeállított finomságokért.
A rajt a Rábaringen volt, ahová látvány- és adrenalinbombaként megérkeztek osztrák ferraris barátaink is. Mezőnyünk az időterv szerint rajtolva teljesítette a mindig izgalmas parabolikát is érintő méréseket, majd továbbhajtott a szintén klasszikusnak számító, Ravazdot Tényővel összekötő, hosszú erdőgazdasági úton. Tényőn Varga Gábor polgármester úr vendégei voltunk egy frissítőre az időellenőrző ideje alatt. Köszönjük szépen!


Igazi élményautózás következett: szikrázó napsütésben folytattuk utunkat. Meglepő volt, mennyi utat aszfaltoztak újra, így szerencsére versenyeink egyik mumusával, a kátyúkkal, rossz padkákkal gyakorlatilag nem is találkoztunk. A 82-es úton, Cseszneknél az egyik parkolóban jött egy „Le Mans”-i (gombnyomásra rajtol a csapat, fotocellára érkezik) feladat, majd Zircen keresztül értük el a gyönyörű környezetben fekvő Hotel Szépalmát. Hibátlan vendéglátást kaptunk, a menüt régi barátunk, Moór Csaba konyhafőnök személyesen szervírozta.
A mezőny eleje még napsütésben kezdte meg a második etapot, de már látszott, hogy a beígért esőzés megérkezik... Bakonybélnél egy trükkös dupla, majd Huszárokelőpusztánál egy tripla feladat keverte újra a lapokat, immáron esőben. Kisütött a nap (már akinek…), amikor Lovászpatonán az időellenőrzőnél várakoztunk, de már megint gyülekeztek azok a fránya felhők. Itt jött később egy akkora zuhé, hogy volt, aki a feladat közben kitett időt nem tudta leolvasni a sűrű esőben.!


A Rábaringen fejeztük volna be a Hungaria Classic-ot, de az égiek máshogy akarták. Az élmezőny még eljutott, feljutott a pályára, de az özönvízszerű esőzés pillanatok alatt 30-40 centis magasságban elárasztotta a belső utakat, vitte magával tábláinkat, fotocelláinkat és a terelésre szolgáló gumiabroncsokat, de a Ring kapujánál is hatalmas, mély "tenger" képződött. Gyors egyeztetés után töröltük a hátralévő feladatokat, és sms-ben értesítettük versenyzőinket, hogy a Viator étteremben gyülekezzenek. Külön ki kell emelni a Viator maximálisan támogató hozzáállását a nem várt körülmények közepette. Jó egy órával hamarabb kellett több mint 100 vendég elhelyezését és kiszolgálását megoldani. Takács Gábornak és csapatának köszönet a kiváló munkáért.
A kulinárisan is élményt adó vacsora közben persze kisütött a nap… A felborult időterv ellenére hamar elkészült eredmények nagy meglepetést okoztak. Janzer György és most először navigáló kislánya, Szonja az 1972-es Zsigulival leiskolázták a mezőnyt, és 7-es átlaggal utcahosszal győzve lettek elsők. Gratulálunk!!


Külön köszönet a Chronomoto munkatársainak és sportbíróinak, akik ezen a kihívásokkal és megpróbáltatásokkal teli napon ismét hibátlanul gondoskodtak rólunk a háttérben.

 

Az Oldtimer Szuperkupa következő versenye, a Balaton Classic május 10-én lesz.
Még lehet nevezni: www.balatonclassic.hu
Hagyományosan ez a leglátogatottabb versenyünk, valószínűleg több mint száz páros áll majd rajthoz.
Nevezzetek, készüljetek, a szezon elkezdődött!

 

 

Noszvai András rendező
+36 30 676 8480
timemaster@timemaster.hu

 

 

Útvonal-partnerünk:

Rábaring


Home || Hungaria Classic || Oldtimer Expo || Oldtimer Sokadalom || Velodrom Millenáris


(c) Copyright: TimeMaster Ltd. All rights reserved.